Ce tip de panou solar produce mai multa apa calda?

Multe persoane se intreaba care sunt diferentele dintre panourile solare si ce anume le influenteaza functionalitatea si performantele. Primul lucru pe care ar trebui sa-l stiti este ca aceste panouri sunt de doua tipuri: presurizate si nepresurizate.

In al doilea rand, exista diferente de pret intre panouri solare. Un panou solar nepresurizat are avantajul unui pret mai mic. De asemenea, aceste panouri se monteaza in general mai rapid, dar au un dezavantaj destul de mare. Acestea vor trebui aproape zilnic incarcate cu apa de catre utilizator. Acest lucru ii va rapi utilizatorului din timp. Atunci cand consumul de apa este mai mare, utilizatorul va trebui sa incarce chiar si de mai multe ori pe zi panoul cu apa.

Atat in cazul unor panouri solare presurizate, cat si in cazul celorlalte tipuri de panouri, apa este folosita in egala masura. Un avantaj mare al panourilor presurizate este ca acestea pot fi incarcate automat de la reteaua de apa sau chiar la hidrofor. Nu va fi nevoie de prezenta omului pentru ca panoul solar sa fie incarcat. Se va putea economisi astfel un timp foarte pretios pe care il veti putea petrece asa cum va doriti.

Voltech - producator panouri solare

Folosirea unor panouri solare cu tuburi vidate va fi o solutie perfecta pentru voi. Acestea vor ridica temperatura apei la 7- de grade in doar 6, maxim 7 ore. Spre deosebire de panourile obisnuite care vor avea nevoie de cateva ore in plus pentru a face acelasi lucru. Trebuie sa mai stiti ca sistemul de functionare este si el destul de diferit. Panourile presurizate sunt vidate, avand o tija metalica din cupru. Aceasta tija va incalzi apa din boilerul panoului foarte rapid. Pe de alta parte, panourile nepresurizate nu au aceasta tija incorporata. Acest lucru va face ca transferul de apa calda sa fie mai greoi, deci va dura mai mult ca apa sa fie incalzita.

Fiecare persoana ar trebui sa ia decizia cea mai inteleapta cu privire la panoul solar ales. Ideal ar fi ca acest panou sa vina in intampinarea nevoilor voastre. El trebuie sa va ofere toate avantajele pe care vi le doriti. Puteti oricand apela la un producator de panouri solare. Un astfel de producator va va lamuri cu privire la orice intrebare aveti. El va fi cel mai in masura sa va ofere sfaturi si sa va ajute cu procesul de instalare al acestor panouri solare.