Care sunt primii pasi in SEO pentru un site nou?

Atunci cand lansam un site nou, acesta nu va aparea pur si simplu in paginile Google fara sa fie recomandat si ajutat sa urce in rezultatele organice. Google preia recomandarile pe care le primeste, le analizeaza si apoi decide ce va face cu noul site. SEO este cea mai importanta unealta cand vine vorba de promovarea unui site, deoarece are rolul de a oferi o incredere si o mai buna optimizarea a site-ului respectiv in motoarele de cautare.

In primul rand, atunci cand publicam un site nou, trebuie sa avem o legatura externa. Astfel, este indicat sa facem un site care sa conduca catre site-ul nou lansat, pentru a fi vizibil in motoarele de cautare, deoarece Google este motorul de cautare care urmareste legaturi. Pentru ca acesta sa afle de existenta site-ului dumneavoastra, trebuie sa gaseasca un link de pe un alt site care il recomanda. Sa presupunem lansarea site-ului http://www.promovareseo.com. Pentru ca acesta sa fie vizibil in Google pe cautarile cheie relationate cu seo, el trebuie sa primeasca numeroase link-uri din partea altor site-uri de nisa, care abordeaza aceeasi tematica.

Indexarea site-ului se face abia dupa ce Google analizeaza legaturile care duc catre noul site lansat. Urmatorul pas consta in otimizarea optiunilor, daca dupa primul link trimis catre site acesta nu apare in cautarile de pe Google, pot fi mai multe probleme, printre care setarile care nu sunt bine executate fiind blocate de catre robots.txt, deoarece uneori dezvoltatorii uita sa dezactiveze aceste optiuni dupa ce au finalizat site-ul.

Exista cateva module pe care le puteti folosi pentru a nu indexa anumite pagini pe care le aveti in site, pentru ca uneori avem si portiuni continut care nu sunt atat de bine documentate sau unice, asa ca apelam la un astfel de modul care ne va ajuta sa nu avem index pe anumite pagini.

Cercetarea cuvintelor din site-ul recent realizat este un pas important, trebuie sa cautati cat mai mult ce cuvinte folosesc cei care sunt inderesati de domeniu si sa incercati sa le integrati cat mai bine in continutul site-ului dumneavoastra pentru a va gasi mai usor in reultatele cautarilor de pe internet. Scrieti cat mai multe subiecte care ar putea fi de interes pentru publicul tinta pentru a va clasa cat mai sus in rezultatele afisate de motoarele de cautare.

Motoare de cautare

Meta descrierile si titlurile sunt foarte importante, asa ca dupa ce site-ul a primit continut, este necesar sa revizuiti cum apar acestea pe internet si cat de mult efect au asupra vizitatorilor.

Structura site-ului este esentiala pentru SEO si generarea de trafic catre un site nou. Stabiliti ce pagini au o importanta mai mare, ce postari trebuie sa fie afisate, asigurandu-va ca exista o legatura cu cel mai bun continut din site. Google are rolul de a va afisa care sunt importante si care nu, facilitandu-va astfel munca depusa pentru promovarea site-ului. Legaturile sunt elemente cheie in promovarea unui site, asa ca apelati la site-uri care sunt conectate in mod normal, incercati sa obtineti articole in care se vorbeste de noul site si va va ajuta sa va clasati mult mai bine, recomandate fiind link-urile care vin natural si nu cele platite.