Apple va utiliza OLED

Apple este pe punctul de a testa LCD-ul si de a folosi ecrane OLED pentru intreaga sa galerie de iPhone 2019, potrivit unui nou nou raport al publicatiilor internationale, citand cateva declaratii anonime ale oficialilor Apple.

In acest moment, producatorul de telefoane Cupertino are doar un ecran OLED in topul modelului iPhone X, in timp ce iPhone 8 si iPhone 8 Plus au un ecran LCD mai ieftin. ; al treilea model mai ieftin este probabil sa aiba un ecran LCD.

Stirea nu a oferit multe detalii si zvonul nu este cu totul nou, insa a provocat deja o scadere brusca a pretului actiunilor Japan Display, care este unul dintre principalii furnizori de ecrane LCD pentru iPhone-urile Apple. In prezent, Apple achizitioneaza ecrane OLED pentru iPhone X de la Samsung, dar rapoartele de la inceputul acestui an au sustinut ca LG va furniza ecrane OLED pentru cel putin un nou model iPhone.

Pentru consumatori, ecrane OLED inseamna mai mult negru si contraste mai bune. Ecranul OLED al iPhone-ului X este universal apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune ecrane smartphone in jur, mai ales in comparatie cu ecranele LCD.

Este destul de probabil ca Apple sa treaca la ecrane OLED pentru toate modelele iPhone noi la un moment dat, iar anul viitor este o perioada de timp sensibila. Merita insa remarcat faptul ca un raport similar de anul trecut a fost gresit.