Aplicatia Messenger atrage tot mai multi utilizatori

Facebook Messenger este acum utilizat de 1,3 miliarde de oameni din intreaga lume.

In 2017, au avut loc peste 7 miliarde de conversatii pe Facebook Messenger in fiecare zi. Este aproape o conversatie pentru fiecare persoana din intreaga lume. Facebook a raportat ca sarbatorile au fost cele mai populare perioade pentru ca oamenii sa se conecteze prin intermediul Messenger, de exemplu ziua de Anul Nou, Ziua Mamei si Ziua Indragostitilor fiind cele mai active zile. Dar chiar si intr-o zi obisnuita, au fost pornite 260 de milioane de noi subiecte de conversatie.

Pe tot parcursul anului, Facebook a adus noi caracteristici la Messenger. La inceputul acestui an, Facebook a adaugat reactii si mentioneaza gruparea chat-urilor Messenger. Utilizatorii de grup pot adauga emoji diferiti la fiecare conversatie, precum si abilitatea de a anunta o anumita persoana in chatul de grup. Schimbarile par sa fie binevenite.

O medie de 2,5 milioane de chat-uri de grup au fost initiate pe Facebook Messenger in fiecare zi in 2017. Discutiile video de pe Facebook au avut un an de succes. In 2017, numarul de chat-uri video in timp real pe Facebook Messenger s-a dublat la 17 miliarde.

In timp ce o parte din aceasta crestere poate fi atribuita imbunatatirilor in camerele frontale cu care se confrunta smartphone-urile, Facebook crede ca o parte importanta a cresterii video chat-ului poate fi atribuita noilor caracteristici.

Aproape un an in urma, Facebook a adaugat grupul de chat video la Messenger, o caracteristica deja disponibila pe alte platforme, cum ar fi WhatsApp si Viber. In Iunie, Facebook a adaugat mai multe functii la chat-ul video, permitand utilizatorilor sa aplice filtrele asemanatoare cu Snapchat conversatiilor lor, precum si reactii la conversatii. Aceste noi caracteristici fac Facebook Messenger un concurent complet capabil pentru alte aplicatii de mesagerie similare.