Amazon lanseaza Echo Glow, un dispozitiv util copiilor dumneavoastra

Amazon a anuntat noi caracteristici Alexa prietenoase pentru copii si o lumina de noapte stralucitoare in timpul evenimentului Amazon Devices.

Copiii obtin acum propria versiune a difuzorului Echo cu noul Echo Glow, o lampa inteligenta multicolor, care se sincronizeaza cu Alexa. Parintii ii pot cere lui Alexa sa faca lumina Echo Glow sa palpaie ca un foc de tabara in timp ce spun povesti inainte de culcare, sa activeze un cronometru de somn care se intuneca treptat sau sa creeze efecte cu lumini multicolore, care pulseaza impreuna cu ritmul de muzica.

„Un alt lucru incantator pe care l-am vazut in ultimul an este cat de mult se raporteaza copiii la casa inteligenta.”, au scris cei de la Amazon pe blog despre Echo Glow. „O fac pentru ca este distractiv si incantator. Am vrut sa facem aceasta experienta mai usoara si chiar mai distractiva pentru copii.”

Echo Glow difera de Echo Dot Kids prin faptul ca isi concentreaza controalele pe luminile multicolore, mai degraba decat pe comenzile Alexa. Pentru copiii mai mari, Amazon incorporeaza experientele scolare ale elevilor in Alexa.

Noua API Alexa Education Skill se sincronizeaza cu programe precum Canvas, Kickboard si Coursera pe care le folosesc multe scoli. Parintii vor putea afla mai multe despre activitatea de la scoala, punand intrebari de genul „Ce fel de teme are Chris in aceasta seara?” Si „Cum s-a descurcat  Sam la testul de la matematica de ieri?”

Copiii vor putea folosi abilitatile de educatie Alexa pentru a intreba ce fel de teme au pentru a doua zi si vor seta notificari pentru teste importante. In plus, folosind noua caracteristica FreeTime de pe Echo si Echo Dot, familiile se pot reuni pentru a viziona videoclipuri prietenoase pentru copii, pentru a face apeluri video si multe altele.

Pentru a avea cu adevarat o experienta Alexa de familie, Echo Dot Kids este calea de a trece peste dispozitivele Amazon Alexa obisnuite. Alexa este mai prietenos in aceasta versiune, oferind raspunsuri adecvate varstei. Una dintre principalele diferente fata de Echo Dots Kids Edition este ca filtreaza versurile explicite de pe Amazon Music si stirile cu tematici pentru adulti.