Alte aspecte ale designului responsive

Cand resursele de creare site si web development sunt mici (intr-o firma mica sau medie), nu are sens sa se iroseasca timpul mentinand doua versiuni de siteuri – una pentru desktop, cealalta pentru mobil. Nu renteaza sa se faca un site pentru Ipad si unul pentru N90 – asadar, se impunea o schimbare care sa implice toate deviceurile.

Abilitatea de a face schimbari odata, spre exemplu, si a avea acele schimbari reflectate pe toate deviceurile poate sa ajute un bussiness sa ajunga la o audienta mai larga decat ar face-o un site desktop clasic.

Pana la urma, designul adaptabil inseamna ca o afacere cu prezenta pe mobile nu este o decizie ulterioara (dupa ce se face siteul “clasic”), ci devine din oficiu o parte fundamentala din procesul de design si de dezvoltare.

Asadar, designul responsabil nu este o solutie magica ce va face dezvoltarea pentru mobil floare la ureche, dar, in unele situatii, poate sa faca experienta end-userului mai consistenta. Iar in lumea tabletelor, smartphonurilor, laptopurilor si celorlaltor deviceuri, consistenta este o solutie care devine fundamentala.