5 instrumente de colaborare care imbunatatesc Microsoft Office

Instrumentele de colaborare sunt peste tot in lumea afacerilor, dar daca dumneavoastra si colegii dvs. utilizati Microsoft Office in mod regulat, va recomandam sa va mentineti sporiti produsctivitatea cu ajutorul aplicatiilor.

Urmatoarele aplicatii web functioneaza pe cont propriu in browserul dvs., dar ele, de asemenea, interactioneaza cu Microsoft Office Online sau Office 365 pentru a adauga functii de colaborare in fluxul de lucru.

Pentru a putea lucra cu astfel de aplicatii puse la dispozitie de catre Microsoft,  trebuie sa aveti un cont de servicii, cum ar fi Outlook.com sau un cont Office 365. De asemenea, majoritatea (dar nu toate) dintre urmatoarele instrumente web solicita dvs. si persoanelor cu care colaborati sa va inscrieti pentru un cont gratuit cu serviciile lor.

Sa discutam despre Dropbox:
Se integreaza cu: Word Online, Excel Online, PowerPoint Online.

Microsoft Office 2016 a adus posibilitatea de a vizualiza si de a edita simultan un fisier in Word si PowerPoint (si mai tarziu, in Excel pentru abonatii Office 365), dar functioneaza numai cu fisierele stocate in OneDrive, OneDrive for Business, sau SharePoint.

Daca sunteti utilizator Dropbox, cu toate acestea, puteti edita in timp real documentele Office stocate in Dropbox. Modificarea efectiva se face prin aplicatia Office Online potrivita pentru documentul respectiv: Word Online, Excel Online sau PowerPoint Online.

Daca ati setat un dosar Dropbox pentru a fi impartit cu altii, puteti lucra simultan la fiecare fisier word, foaie de calcul Excel sau prezentare PowerPoint stocate in acel dosar. Examinati fisierul in Dropbox si faceti clic pe butonul Deschidere din coltul din dreapta sus al ecranului Dropbox.

Din meniul derulant care apare, selectati Microsoft [Word / Excel / PowerPoint] Online si fisierul se va deschide in browser-ul dvs. in aplicatia Office Online corespunzatoare. Cereti colaboratorilor dvs. sa faca acelasi lucru, astfel incat toata lumea sa aiba documentul deschis in Office Online in acelasi timp.

Cand colaborati mai multe persoane pe un document, veti vedea numele altor persoane care lucreaza cu dvs. in acel moment in partea de sus a ferestrei pentru aplicatia Office Online. Fiecare persoana vede editari efectuate de ceilalti in timp real. Toate modificarile sunt salvate automat in fisierul Dropbox.